Hoe werkt kindercoach Bij Joke

Ik kijk naar wat een kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. Ik stimuleer en ondersteun het kind dat (tijdelijk) uit balans is geraakt door wat voor oorzaak dan ook. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken en methodieken. Ik ga tijdens de eerste coaching samen met het kind een spel doen waardoor we elkaar een beetje beter leren kennen. En mogelijk krijgen we tijdens het spel al meer duidelijkheid over de hulpvraag. We gaan samen zoeken naar een prettige manier van werken. Een kind mag zijn/haar verhaal aan mij vertellen op een manier die het zelf fijn vindt. Bij Joke mag ieder kind zichzelf zijn.

Je mag jezelf zijn Bij Joke

Ik vind het belangrijk dat een kind zich op zijn/haar gemak voelt en dat het zich kan ontspannen en plezier ervaart tijdens het hele coachingstraject. Ik ga samen met het kind creatief aan het werk. Met behulp van verschillende werkvormen en materialen als gesprek, spel, tekenen en knutselen, werken we aan de hulpvraag en zoeken we samen naar mogelijkheden om te komen tot inzichten en oplossingen. De coaching zal plaats vinden in de praktijkruimte Bij Joke. Ik werk gemiddeld 50 minuten alleen met het kind en de laatste 10 minuten mag je als ouder erbij komen en kan je kind zelf vertellen wat we hebben gedaan. Als ik oefeningen voor thuis mee geef, kunnen we die op dat moment ook gelijk bespreken. Afhankelijk van de hulpvraag bestaat een coachingstraject uit ongeveer 3 tot 6 keer een uur coaching.

Eerst komen Kijken

Wil je liever eerst een keer komen kijken Bij Joke dan kan dat in een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en duurt ongeveer 30 minuten. Zo kunnen we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Het gesprek is vrijblijvend en verplicht je dus tot niets. Tijdens dit gesprek krijgen we wellicht meer duidelijkheid in de hulpvraag en ontdek je meer over mijn manier van coachen. Aan het einde van het kennismakingsgesprek vraag ik je naar je eerste indruk en wat je gevoel je zegt, dit doe ik omdat ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik is. Want het allerbelangrijkste is dat je kind – maar ook jij als ouder – zich op zijn/haar gemak voelt Bij Joke. Dan komt de rest vanzelf, daar ben ik van overtuigd.

Besluiten we daarna om samen verder te gaan dan kan er gelijk een afspraak voor een intake gemaakt worden. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie duidelijk in kaart te brengen. Samen komen we in dit gesprek tot het omschrijven van de hulpvraag en bespreken we de wijze waarop ik als kindercoach hulp kan bieden.

Om het intakegesprek meer kans op succes te geven, stuur ik je via de mail een vragenlijst. Ik wil je vragen om deze vragenlijst in te vullen en hem een paar dagen voor het intakegesprek aan mij te retourneren zodat ik mij goed kan voorbereiden. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Materialen die ik tijdens het coachen Mogelijk ga gebruiken zijn

Logischerwijs spelen met klank en letter.
Dit vakinhoudelijk boek vanuit de logopedie is toegankelijk gemaakt om samen met kinderen op ontdekkingsreis te gaan in het aanleren van de klank naar letter. Het is een praktische handreiking waarin alle oefeningen voor het juist aanleren van de klank zijn verzameld uit diverse vakinhoudelijke methodes met als resultaat een heldere, logische opbouw van stappen die iedereen kan volgen in het leren van klank naar letter.

COACHEE!
Met dit spel leer jij jezelf beter kennen en zul je makkelijker in gesprek gaan met de coach waardoor tijdens het spelen van het spel, een probleem ineens omgetoverd kan worden in een wijze levensles. Je gaat verschillende vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren